БОРОВИТАЛ за имунитет и кардиозащита

БОРОВИТАЛ може да се прилага успешно както в общо здравословни диети, така и в целево ориентирани хранителни режими, като

Какво съдържа

Разнообразният профил от решаващо важни за имунната и сърдечносъдовата система фитокомпоненти в БОРОВИТАЛ, включва балансирано съотношение на три категории флавоноиди, също и витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества, катехини, есенциални мастни киселини, каротеноиди, фитостероли, диетични фибри и др. Биологично активните вещества в БОРОВИТАЛ не са лабораторно синтезирани, а са представени в най-ефективната си форма, под която съществуват и в природата. Например витамин Е се съдържа под рядко срещаната форма токотриенол, която е десетки пъти по ефективна от по-често срещаната форма токоферол.

Силният полифенолен антиоксидантен комплекс на БОРОВИТАЛ включва и уникален вид проантоцианидини (proanthocianidins или PACs). Този подклас на флавоноидите е признат за превъзходен антиоксидант, който ефективно неутрализира потенциално вредните съединения, известни като свободни радикали. БОРОВИТАЛ и уникалните PACs, съдържащи се в него, стимулират действието и на останалите антиоксиданти, произведени или внесени в организма. Така например, времето на действие на витамин С се удължава до 4 пъти.

БОРОВИТАЛ съдържа биологично активни вещества само от растителен произход, по-специално от сектора на плодовете, и при употреба не се наблюдават неблагоприятни въздействия върху организма. Продуктът е с ниско съдържание на калории, мазнини, натрий и нисък гликемичен индекс.

БОРОВИТАЛ за подкрепа на сърдечносъдовата и имунна система

Въздействието върху имунната система чрез храненето може да има голямо значение за намаляване на риска и лечението на широк кръг заболявания като вирусни инфекции, астма, алергии, сърдечно съдови заболявания, стомашно –чревни болести, авто-имунни заболявания, някои видове рак (източник). Според Световната здравна организация /СЗО/, недостатъчният прием на растителна храна е сред основните причини за тежките хронични заболявания на съвремието като хипертония и заболявания на сърдечносъдовата система, диабет и някои видове рак. Пак според СЗО, недостатъчният прием на растителна храна причинява смъртта на 2.4 милиона души годишно и би могла да бъде най-лесната за отстраняване причина за смъртност сред населението.

БОРОВИТАЛ обогатява хранителния прием с ключово важни за сърдечносъдовата и имунната система растителни съставки /виж по-горе/, в т.ч. един природно съчетан комплекс от високоефективни и уникални антиоксиданти. Приемът на БОРОВИТАЛ в препоръчаните дози /виж листовката/ не носи опасност от вредно предозиране на витамини и минерали на фона на едно пълноценно хранене. Хората, които приемат повече и по-ефикасни антиоксиданти са по малко застрашени от сърдечносъдови болести и рак.

Силата на ефикасните антиоксиданти от БОРОВИТАЛ е в тяхната уникалност и най-вече в природното им съчетаване като взаимно допълващ се комплекс. Препоръчителна дозировка:

  • За обогатяване на хранителния прием с антиоксиданти и ключови фитокомпоненти, които подпомагат сърдечносъдовата и имунната система и ги предпазват от хронични рискове - по 1 капсула БОРОВИТАЛ дневно.

Наред с казаното за сърдечносъдовата и имунната система, към ползите за общата здравословна диета трябва да се отчете и това, че

Двадесет милиона европейци, използват продукти от червена боровинка като антиоксидант или в други ползи за здравето.

БОРОВИТАЛ при диета за високо кръвно налягане

Ниското съдържание на натрий, изцяло растителен произход на активните съставки и подпомагането на сърдечно съдовата система, правят БОРОВИТАЛ подходящ за диети при високо кръвно налягане.

Благоприятният ефект на БОРОВИТАЛ за сърдечносъдовата система се дължи на силното антиоксидантно противодействие срещу свободните радикали и се допълва с понижаване на холестерола и тоталното липидно ниво в кръвта. Общият антиоксидантен капацитет на червената боровинка постоянно я нарежда по-високо от почти всички обичайно консумирани плодове и зеленчуци.

БОРОВИТАЛ при диабет

Болните от диабет се придържат към хранителен режим с ограничаване на приема на плодове. Натуралните съставки на БОРОВИТАЛ са изцяло от сектора на плодовете, което го прави особено полезен за диабетици.

Специално следва да се посочи, че биофлавоноидите имат сериозно значение в преддиабетните състояния в посока на предпазване от диабет. Някои биофлавоноиди въздействат благотворно на свързаната с диабета катаракта. Червената боровинка съдържа почти пълната гама биофлавоноиди.

Ефикасното антиоксидантно действие на БОРОВИТАЛ предоставя кардиозащита, стимулира кръвообращението, отдалечава риска от тежки заболявания, ограничава развитието на усложнения на диабета.

Хората с диабет носят и допълнителен риск от инфекция на пикочните пътища, на който могат да противодействат с помощта на БОРОВИТАЛ.

Превенция на рак

БОРОВИТАЛ съдържа сух стандартизиран екстракт от червена боровинка Vaccinium macrocarpon L. След 2002 година, боровинковите поли феноли са в процес на активно проучване за превенция на няколко вида рак. Различните антоцианини, проантоцианидини, танини и фито химикалите кверцетин (quercetin), цианидин (zyanidin) и пеонидин (peonidin) инхибират метаболизма на раковите клетки in-vitro и редуцират риска от рак. Резултатите от лабораторни изследвания и изследвания при животни са показали, че екстрактът от червена боровинка потиска растежа и разпространяването на рак на гърдата, дебелото черво, простатата, бял дроб. Експлозията от изследвания продължава, но засега не се съобщава за клинични изпитвания при хора.

Въпреки това, трябва да се отбележи, че хората, които приемат повече и по-ефикасни антиоксиданти са по малко застрашени от сърдечносъдови болести и рак. Силата на ефикасните антиоксиданти от БОРОВИТАЛ е в тяхната уникалност и най-вече в природното им съчетаване като взаимно допълващ се комплекс.