БОРОВИТАЛ при H. pylori, простата, пародонтит

Инфекции Helicotobacter Pylori на стомаха и началото на тънките черва

Ефектът на антисцепление, описан в БОРОВИТАЛ за уринарния тракт, допринася и за намаляване способността на бактериите Helicotobacter Pylori да живеят в стомаха и тънките черва. Дозировката и приемът са както при уринарните инфекции, ако друго не е предписано от лекар. Алти сцеплението се изразява в блокиране на способността на бактериите да се прикрепват към клетките приемници и се изхвърлят от организма без да причиняват възпаление и последваща язва на стомаха.

Патогенната бактерия H. Pylori е основна причина за стомашни и дуоденални язви и е сред причините за рак на стомаха.

Зъбна плака, кариес, пародонтит

Съдържащите се в БОРОВИТАЛ уникални PACs и целият комплекс от фитонутриенти, със своето въздействие на антисцепление срещу патогенните бактерии, могат да бъдат полезно средство в грижата за устата. Намаляването на бактериалната зъбна плака намалява и риска от възпаление на венците.

Високомолекулярният химичен компонент NDM /non-dializable material/ на БОРОВИТАЛ спомага за инхибиране образуването на зъбни плаки от бактерията Streptococcus mutans, причинител на зъбния кариес. Профилактичната доза е 1-2 капсули дневно, по възможност разпределени в два приема. При задълбочени инфекции дозата е според предписаното от лекаря, обикновено 2-3 пъти на ден по 2 капсули. В грижа за устата БОРОВИТАЛ може да се използва и външно, като 1 капсула се разтвори в 1 чаша топла вода.

Простата

Състоянията на доброкачествена простатна хиперплазия и хроничен простатит при мъжете са свързани със симптоми на долните пикочни пътища. Връзката между червената боровинка и здравето на пикочните пътища е добре известна в традиционната и в съвременната медицина.

При клинично изследване на 42 мъже на средна възраст от 63 години, касаещо шест месеца прием на продукт от червена боровинка, е констатирано релаксиращо действие, а също и намаляване на нивата на простатен специфичен антиген /PSA –маркер, използван за откриване рак на простатата.

БОРОВИТАЛ може да подкрепи здравето на простата, да облекчи симптомите и да помогне за предпазване от усложнения. Биологично активните вещества на БОРОВИТАЛ са от растителен произход и нямат неблагоприятни странични ефекти за разлика от други продукти, използване при простатит и LUTS. Дозировката и приема е както при уринарните инфекции, ако друго не е предписано от лекар. Виж също и БОРОВИТАЛ за уринарния тракт и Боровитал за потентност, плодовитост и тонус.