БОРОВИТАЛ за уринарния тракт

БОРОВИТАЛ подпомага лечението и профилактиката на инфекциите на пикочните пътища, като цистит, уретрит, пиелонефрит. БОРОВИТАЛ има и релаксиращо действие по отношение на неприятните симптоми, които често съпътстват възпаленията на пикочния мехур и уретрата, като парене, болка, чести и нетърпими позиви за уриниране, също и симптоми на долните пикочни пътища, свързани с простатата и в други такива случаи.

Ето как действа.

Бактериите, които попадат в пикочните пътища и предизвикват инфекции на уринарния тракт, са подложени на въздействие от биологично активните съставки в БОРОВИТАЛ по три начина:

  • Промяна на формата на бактериите
  • Промяна на клетъчните мембрани на бактериите
  • Промяна на мобилността на бактериите

Всяко от тези въздействия постига сходен резултат – намалява възможността на бактериите да се прикрепят към клетките-приемник от лигавицата на пикочния мехур и уретрата. Този ефект се нарича антиприлепващ или „антисцепление” ефект. Потогенните бактерии, които не се прикрепят, биват изнесени от организма с урината и не причиняват инфекция. Прочети повече.

Боровинковите проантоцианидини от американска червена боровинка (proanthocianidins илиPACs), съдържащи се в БОРОВИТАЛ имат уникални молекулни връзки от специфичния „А-тип”, който много рядко се среща при другите растения. Освен, че са превъзходен антиоксидант, с всички ползи от това за здравето и добрия външен вид, тази категория флавоноиди и целия полифенолен комплекс на БОРОВИТАЛ са в основата и на противовъзпалителните свойства. Прочети повече.

За съжаление, според различни статистики, най-малко половината от всички жени са имали или до края на живота си ще претърпят уринарна инфекция. Инфекцията се повтаря най-малко в една трета от случаите. Инфекциите на отделителната система се срещат не рядко и при мъже. След определена възраст, вероятността при мъже и жени се изравнява. Особено висока е тази вероятност при катетаризирани болни.

Едно от най-тежките усложнения след цистит и уретрит, особено при рецидивираща инфекция са бъбречните възпаления (пиелонефрит).

Как БОРОВИТАЛ може да Ви помогне за превенция и лечение на уринарни инфекции.

1. За превенция на рисковете от уринарни инфекции, използвайте БОРОВИТАЛ като имате предвид следното:

  • За профилактика, за поддържане здравословното състояние на пикочните пътища и за отстраняване на бактериите от уринарния тракт, вземайте по 1 до 2 капсули БОРОВИТАЛ дневно. Това ще обогати като цяло диетата Ви по много здравословен начин. Превъзходните антиоксиданти ще се отразят добре и на тонуса и свежестта на кожата.
  • Специално за жените, възниква допълнителен риск от инфектиране на пикочните пътища при някои състояния и действия, като: продължително колоездене, посещение на хигиенно неконтролирани водоеми, рисков за инфекция секс, продължително пътуване или друг продължителен застой в седнало положение с нередовно посещаване на тоалетната, прекъсване на бременност и др. В тези случаи на повишен риск от инфекции на пикочните пътища, Ви препоръчваме да си осигурите прием от 6 капсули БОРОВИТАЛ за период от 24 часа (3 пъти по 2 капсули през 8 часа). По възможност, започнете приема предварително. Рискът е още по-висок, ако вече сте имали такава инфекция. Тогава вземете още 6 капсули в следващите 24 часа по същата схема.
  • По време на бременност е повишен рискът от инфекции на уринарния тракт. Подобни инфекции могат да имат неблагоприятно въздействие върху протичането на бременността. БОРОВИТАЛ може да се приема от бременни и да бъде полезен. Ако друго не е предписано от Вашия лекар, спазвайте настоящите указания и указанията от листовката.

2. За подпомагане на лечението и облекчаване на симптомите при констатирани инфекции, като цистит, уретрит и други, БОРОВИТАЛ се прилага успешно по следния начин:

  • При констатирани уринарни инфекции, БОРОВИТАЛ може да се използва като допълнение на предписаното лечение, а също и след него. Антиприлепващото действие, описано в началото на тази страница, се простира и върху бактериите, които са резистентни на антибиотици. Действието е в продължение на 8 - 10 часа след приема. С ограничаването на броя на инфекциите в дадена група, се намаляват и дозите антибиотици, които са необходими, намалява се и вероятността бактериите да стават устойчиви към тези антибиотици. Препоръчително е при остри инфекции да се обърнете към лекар и да спазвате предписанията. БОРОВИТАЛ в тези случаи, обикновено се предписва 3 пъти дневно по 2 капсули.
  • БОРОВИТАЛ има също и релаксиращо действие и облекчава неприятните симптоми при цистит и уретрит. При дискомфорт или първи признаци на инфекция на пикочните пътища (парене, чести позиви за уриниране) – вземете 2 капсули БОРОВИТАЛ и потърсете лекар.
  • Специално за мъже - БОРОВИТАЛ може да подкрепи здравето на простатата, да облекчи симптомите и да помогне за предпазване от усложнения. Дозировката е профилактична от 1-2 капсули на ден, а при задълбочено състояние – предписаното от лекар, обикновено 3 пъти дневно по 1-2 капсули. Прочети също и БОРОВИТАЛ за потентност, плодовитост и тонус.

Допълнителна информация

БОРОВИТАЛ е с ниско съдържание на калории, мазнини, натрий и нисък гликемичен индекс. Продуктът съдържа биологично активни вещества от растителен произход и при употреба не се наблюдават неблагоприятни въздействия върху организма.

Наред с ефекта на антисцепление към някои патогенни бактерии, БОРОВИТАЛ притежава и силен антиоксидантен комплекс и ключово важни за здравето растителни съставки, допринася за дълголетие и красота.

БОРОВИТАЛ обогатява здравословното хранене с имунна защита, жизненост, свежест и блясък на кожата и косата. Прилага се успешно и в целево ориентирани хранителни режими, като: