Диети за отслабване и контрол на теглото с БОРОВИТАЛ

БОРОВИТАЛ е еднакво полезен както за една общо здравословна диета, така и за целево ориентирани хранителни режими, като

  • диети за намаляване и контрол на теглото
  • диети при високо кръвно налягане, диабет и други

БОРОВИТАЛ обогатява хранителния прием с растителни съставки /фитонутриенти/, ключово важни за сърдечносъдовата и имунната система, по специално от сектора на плодовете. Световната здравна организация препоръчва да се приемат пет порции от разнообразни плодове и зеленчуци дневно за здравето на сърдечносъдовата система.

За запазване на здравето

Известно е, че намаляването на телесното тегло чрез различни и не балансирани диети може да крие и рискове за здравето и да се отрази неблагоприятно на кожата и добрия външен вид. Имунната система е застрашена при нискокалоричните диети от редукция на Т-клетките, В-клетките и функциите на други имунни клетки 1, а диетите с високо съдържание на протеини крият рискове за функционирането на бъбреците.

Уникалните PACs и другите естествени съставки на БОРОВИТАЛ, ефикасно противодействат на свободните радикали, носещи потенциална опасност за здравето на различни органи и системи. С общия си антиоксидантен капацитет, червените боровинки са на челно място сред обичайно консумираните плодове и зеленчуци. Хората, които приемат повече и по-ефикасни антиоксиданти са по малко застрашени от сърдечносъдови болести и рак. Двадесет милиона европейци, използват продукти от червена боровинка като антиоксидант или в други ползи на здравето.

За гладка, свежа кожа и жизнена коса

Превъзходният антиоксидантен комплекс на БОРОВИТАЛ допринася и за запазване на свежия външен вид и естествен блясък на кожата и косата, особено важно при диетите за отслабване. Това се дължи на проантоцианидините в БОРОВИТАЛ , които потискат образуването на ензимите, разрушаващи колагена и еластина в кожата и по този начин кожата остава гладка и еластична. Колаген и еластин са двете вещества, които отличават младата кожа и БОРОВИТАЛ допринася за тяхното запазване. Биофлавоноидите в БОРОВИТАЛ действат и като ко-агент на витамин С, което е принос към запазване на влажността на кожата.

Антиоксидантите на БОРОВИТАЛ имат действие срещу вредите от ултравиолетовите лъчи върху кожата, а катехините предпазват хиалуроновата киселина – основен фактор за по-млади, не увредени структури на лицето и други части от тялото.

Предназначение и дозировка

За да се защитят имунната и сърдечносъдовата система и се подтиснат потенциалните рискове за здравето при диети за отслабване и контрол на теглото, както и да се запази здравия и свеж вид на кожата, може да приемате БОРОВИТАЛ както следва:

  • При ниско въглехидратни диети и диети, които ограничават разнообразието от растителна храна и най-вече от плодове – 2 пъти дневно по 1 капсула БОРОВИТАЛ.
  • Диети с ниско съдържание на мазнини и ниско калорийни диети, които включват достатъчно разнообразие от плодове и зеленчуци, включително ярко оцветени плодове и зеленчуци – по 1 капсула БОРОВИТАЛ дневно. В останалите случаи – по 2 капсула БОРОВИТАЛ дневно, по възможност, разпределени в два приема.
  • Много ниско калорийни диети - по 2 капсула БОРОВИТАЛ дневно, по възможност, разпределени в два приема.

Наред с антиейджинг ефекта за цялостното здравословно състояние и добрия външен вид, БОРОВИТАЛ притежава и ефект на антисцепление за някои патогенни бактерии, благодарение на което: